/exec

I akademisk text har jag producerat en B-uppsats om icke-mänskliga djurs och människors moraliska ställning, en kandidatuppsats om Locke och upphovsrätt och är på väg med en masteruppsats om rösträttsfrågan för papperslösa. Bland andra kortare akademiska texter finns bland annat en diskussion om sexualitet och kön hos Platon, en diskussion om naturliga och artificiella intelligenser och en introduktion till Marx filosofi. Långsamt bygger jag på min vilande magisteruppsats i politisk filosofi om rösträttsfrågan för invånare utan medborgarskap. Vi får se när den blir klar.
Jag har stått på scen som Joshke i Der Inspektor och Nojech Pomerants fun Kaminets, en av huvudrollerna i Stockholms jiddischkörs uppsättning av Di Grine Kuzine.
Våren 2014 lyckades vi i Yes Men Sverige tillsammns med freds- och nedrustningsrörelsen lura runt 40 nyhetsredaktioner genom att ljuga ihop att vi var en myndighet som blivit utsatt för en lyckad olydnadsaktion. Du kan läsa om hur vi gick till väga på inspektionforstrategiskaprodukter.se eller se min presentation om det.
Jag byggde 3D-skrivare tillsammans med bland annat Gustav Nipe. En av våra 3D-skrivare, vår Cupcake, kan ni läsa om i den här tidningsartikeln från UNT.
Vill du ha mig för föreläsning, diskussion, samtal, debatt eller något annat? Skicka iväg ett mail till mig på isak at isakgerson.se. I min sammanfattade föreläsarhistoria har jag bland annat pratat på Share Conference och för Lunds Ungdomsting om nätvarande, och om nätpolitik för både Ung PiratGrön Ungdom och mitt gamla bokkafé Projektil samt för Fältbiologerna om aktivismmetod.
Jag skrev ett kapitel i en antologi om framtidens politik, som handlar om 3D-skrivare, visioner, gamla skiljelinjer och nya samhällen. Jag är en flitig debattör i bland annat Uppsala studentkårs tidning Ergo. Här är ett par debattartiklar jag skrivit. Fler här. Jag har också skrivit krönikor för den progressiva teologiska nättidskriften Dagens Seglora.
En gång i tiden var jag med och startade jag ett samfund, det hette kopimistsamfundet. Jag blev vald till missionsföreståndare för samfundet, och har fört en del av samfundets talan sedan dess. Det tog mig iväg på en del äventyr, bland annat till Al-Jazeerah, New York Times och till fantastiska Share Conference, där jag höll en föreläsning om samfundet.
Från lanseringen av k-kassan, ett system för att solidariskt betala böter för fildelning för andra medlemmar i kassan – med p-kassan som förebild – tills bolagsstämman 2014 var jag verkställande aktiebolagsdirektör för aktiebolaget som förvaltar kassan, Sharing is caring aktiebolag. Till bolagsstämman 2015 satt jag i bolagsstyrelsen.
Bokkafé Projektil är ett oberoende socialistiskt bokkafé som har som ambition att vara en mötesplats för den breda vänstern i Uppsala. Jag har varit med i kulturföreningen och aktiv i kaféet i perioder sedan ett par år tillbaka, och var med från uppstarten av kaféverksamheten tills vi till slut blev utsparkade ur vår dåvarande lokal. Jag har också varit med och drivit ett helvegetariskt kök på det frihetliga kulturhuset Cyklopen i Högdalen.
Jag bygger lite olika wordpresshemsidor. Vissa har jag blivit betald för och andra har varit obetalda. Och så har jag mina egna såklart. På den betalda sidan har jag hunnit jobba som administratör för Rädda barnens ungdomsförbund, projektledare för ett av Uppsala studentkårs mångfaldsbyrå ESMeraldas projekt, ständig sekreterare för Uppsala studentkår och jag har arbetat en del med hemsidan studentboet.se och jag har skött hemsidesystemet för Bygdegårdarnas riksförbund, och kassör för Stockholms lokala samorganisation av SAC Syndikalisterna.