Det här med Apples nya leksak…

isak  


Apple är som snubben (ja, snubben) som hatar fildelning när han själv seedar mer än alla andra i smyg bakom mängder av krypton, samtidigt som han betalar någon student för att få filmer i bra kvalité och utskrivna covers så att det känns som en film från affären. Som ni kanske förstår har jag inget emot att man snor idéer. Det kallas utveckling och innovation. Jag har bara något emot Apples sätt; att sno hejdlöst, göra saker sämre, avgifts- och regelbelägga (spotifiera) det i sin AppStore och sitt låsta operativsystem, anklaga andra för stöld och beklaga sig över pirater. Och ändå verka originella.
Och seriöst, skryter alltså Apple med att man inte behöver ha en dator (och Apples mjukvara) för att köra iPad 2? Är de seriösa i sitt skryt? Om man köper en bärbar Apple-produkt och inte har en Apple-dator eller en dator med Apple-mjukvara kan man alltså använda sin Apple-produkt? Prova att läsa om det här stycket, och byta ut Apple mot ett annat företag, säg Nokia eller Samsung. Jag är glad över att jag har teknik jag kan styra över och kan lita på.