Bilderna SL inte ville ha

isak  

SL har just nu en tävling där de låter folk designa Access-kort. Kul tävling faktiskt. Eftersom det nästan bara är folk som älskar kollektivtrafik som är med i tävlingen handlade självklart många av bidragen i tävlingen om nolltaxa. I skrivande stund är både förstaplatsbidraget och andraplatsbidraget på temat nolltaxa. Planka.nu startade under gårdagen – när flera bidrag om nolltaxa redan plockats bort av SL sedan de nått topplistan – en tävling där man kunde vinna en symbolisk prisväska om man la upp ett bidrag på temat nolltaxa. Därför la jag upp två bidrag som inom en minut blev bortplockade. Då jag inte vill att ni missar det konstnärliga värde jag som Kulturskapare skapat lägger jag upp dem här.
Bidragen på plats:

Bidraget "gratis" innan det plockades bort.

Bidraget "kuken-spärrlinjen" innan det plockades bort.

Här är bilderna högupplösta. Som konstnär är min stil kopimi. Därför intygar jag att allting i bilderna är copypastabilder från google – förutom texten i “kuken-spärrlinjen”.
"Gratis" anspelar på en jämförelse mellan det "gratis"-hån som både Piratbyrån (Piratpartiet) och planka.nu fått kastat på sig. Huruvida det är rättvist eller inte förtäljer inte konstverket.

"Kuken-spärrlinjen" anspelar ömsom på Carl Johan De Geers traditionella verk "Skända flaggan" och ömsom på Hannes Mannerheims "Skända arbetslinjen". Länkar: http://www.galleristefanlarsson.net/uploads/images/carljohan/A.Skanda.jpg och http://fredrikedin.files.wordpress.com/2010/12/skanda_arbetslinjen-1.png

UPPDATERING: Efter den här nyheten om att SL lagt ner målet mot graffitikonstnären NUG från Konstfack som i sitt examensarbete filmade någon som klottrade ner en av SLs vagnar kunde jag inte motstå att lägga upp ett till bidrag. Så länge som det finns kvar finns det här. Här är bilderna:
Bidraget "Konstfack trolling SL" innan de plockas bort.

"Konstfack trolling SL" är alltså en remix av ett screenshot från konstfack-graffitikonstnären NUGs film där en SL-vagn klottras ner. Här kan man se en kopia av screenshotet.

UPPDATERING 2: Missa inte heller Rikards fenomenala bidrag “Munntorr”:
Rikards bidrag "Muntorr" anspelar alltså på Jesper Nilssons bilder på civilpoliserna som utpressade honom i tunnelbanan när han fotograferade dem. Klassisk händelse. Läs mer på http://tuggarna.posterous.com/polisen-som-mitt-i-tunnelbanan-star