Tack för avskedet, Uppsalahem

isak  

Min lägenhet håller på att säljas från det kommunala hyresrättsbolaget Uppsalahem till det privata bolaget Dombron. Jag var bestört över det. Jag gillar Uppsalahem och jag gillar att bo kommunalt. Att bo kommunalt minskar enligt min erfarenhet mängden bullshit man får av ägaren.
Men Uppsalahem beslutade sig för att ge oss som tvingas lämna Uppsalahem en avskedspresent. Varsin gratis cirkusbiljett. Cirkus Skratt utnyttjar och plågar mängder av djur för att kunna visa upp dem på scen som underhållning (som otroligt många cirkusar). Jag är helt bestört över att mina hyrespengar gått åt till att finansiera sådana här barbartendenser som hör hemma under förra århundradet. Anser verkligen Uppsalahem att det här är sund underhållning?
Jag kommer att bli ledsen över att inte åtnjuta den nivå av kvalité Uppsalahem erbjudit mig. Men den olyckan kompenseras definitivt av det faktum att en del av de dryga 4000 kronor i månaden jag betalar för lägenheten inte går till att finansiera empatibefriat förtryck. Tack för att jag får en annan hyresvärd, Uppsalahem. Jag kommer inte att sakna er.
Läs mer om cirkusar här. Eller här.