Flattr i IDG

isak  

“Att Peter inte är något större fan av klassisk kapitalism märks även internt på Flattr. När bolagets startades ville grundarna få med sina egna värderingar i verksamheten. Företaget är ”helt vegetariskt”, vilket betyder att det inte köper in någonting som kan ha skadat djur. Dessutom har man en unik lönestruktur.
– På Flattr har alla samma lön, oavsett om de jobbar med ekonomi eller som programmerare. Alla kan olika saker, men lägger ner lika mycket tid, så det finns inget som säger att någon ska ha mer än den andra. Det är givetvis en medveten ståndpunkt.”
Peter Sunde vill betala för sig – IDG

Jag har själv hört mycket gott om arbetsförhållandena på Flattr, även om jag inte visste att de även var snälla mot djur. Kudos till kanske världens bästa monetära system.
(Är ändå lite kritisk till ordanvändningen av IDG. Är Peter Sunde kritisk mot kapitalism eller mot “klassisk kapitalism”? Vore intressant att veta i dessa tider, när det är så populärt att kritisera kapitalismens kriser utan att kritisera systemet i sig.)
(EDIT: Det finns självklart också frågan om deras vegetariska policy – Gäller den bara produkter som uttryckligen skadat djur, eller även produkter som frihetsberövat djur? Den frågan är inte lika intressant. Vegetariskt är ju ändå vegetariskt.)