Köttlobbyn: bli veganer

isak  

ATL berättar också att köttbranschen förbereder sig för att möta företeelsen Köttfri måndag med argument och debatt. Ett argument som köttbranschen laddar med är att det inkonsekvent att enbart sluta äta kött och inte mjölkprodukter.
– Det hela är så oerhört korttänkt. Kor går någon gång till slakt och då blir det korv. Hur resurseffektivt är det att inte använda köttet från kon utan bara mjölken, säger Annika Bergman.

Jag kan bara hålla med. Det finns otroligt få argument mot köttätande som inte är substantiellt lika mot andra animaliska produkter. Varken djurförtrycket, mördandet, våldförelsen på klimatet, de många sjukdomarna mot människor eller resursmissbruket kommer att sluta så länge som vi köper mjölk, ägg, läder eller ull. Jag håller med köttlobbyn om detta: Fortsätt inte vara lacto-ovo-vegetarian, bli vegan!