Hur valvinnande äger rum

isak  

Vill bara stillsamt notera att Piratenpartei Berlin, förutom att driva samma politik som svenska Piratpartiet, även gick till val på frågor som gemensamt finansierad kollektivtrafik, bättre villkor för hyresgäster, legalisering av squatting, medborgarlön och bättre och mer gemensamt finansierad utbildning. Ett parti gick till val på ett par ungdomsfrågor. Det andra partiet tog de andra ungdomsfrågorna på köpet. Detta andra parti fick ungefär 13 gånger så hög andel röster. Grattis till det partiet 🙂
Tillägg: Förutom att Piratenpartei Berlin går rekordbra (8,9%) kan vi glädjas åt att de två starka högerpartierna, marknadsliberala Freie Deutsche Partei (FDP) och det främlingsfientliga Nationaldemokratische Deutsche Partei (NDP) fick låga 1,8% respektive 2,1%. Båda minskade, men särskilt FDP som minskade med nästan sex procent. Die Grüne, som är väldigt lika Piratenpartei – men mer höger – gick framåt fyra och en halv procent. Gratulerar Berlin, som inte bara fått ett starkt piratparti, utan dessutom kommer att få en stark, mångfaldig och välmående vänsterregering där jag hoppas att Piratenpartei är en del.
Siffror finns här.