Piratpartister: Viktiga voteringar

isak  

Det är nu sista dagen på piratpartiets medlemsmöte och det ligger ett par extra viktiga motioner som måste tas extra hänsyn till.
Man vill slopa vår inställning till patent. Istället för att succesivt avskaffa den vill man “göra den till något bättre”.  Det låter inte bättre än löftena vi fått om att man ska göra om FRA till något bättre. Grundproblemet här är att man ruckar på ett av partiets grundpelare ett par månader innan valet utan att faktiskt ha någon stark opinion. Man behöver också fundera på det ideologiskt viktiga i motionen: Tycker vi att immateriella rättigheter är bra eller inte? För mig reduceras frågan på många sätt till “Slåss vi bara för rätten till gratis kulturkonsumtion eller slåss vi för ett bättre framtida samhälle med fri information?”. Det är självklart att man ska rösta avslag till motion B36: Motion om ändring av principprogrammet rörande patent.
Nästa motion är en motion om att piratpartiet bör föespråka införandet av en författningsdomstol i Sverige. Efter att ha diskuterat frågan med juristeN märker jag att piratpartiet är ute på extremt hal is. Idén kanske låter lockande i teorin, men den verkar dysfunktionell och det är absolut ingenting vi ska kämpa för. Låt inte inkompetens vinna, rösta avslag till motion B05: Motion om införandet av en svensk författningsdomstol.
Det finns tre motioner om ställningstagande i narkotikapolitik. Skärp er, motionärer! Rösta avslagB35-001, B35-002 och B35-003.
Det ligger en motion om att medlemsmötet ska uttala att funktionärer vid högre instanser inte ska få väljas av medlemmarna. Tillsatta funktionärer har bidragit till problem i partiets historia, och i de fall där medlemmarna fått välja funktionärer har konflikterna lösts. Motionen och dess att-sats stämmer inte alls överrens, så se till att rösta rätt. Rösta avslag på motion A14.
Till sist är det även viktigt att du röstar för valberedningens förslag till styrelse så att vi inte får en gigantisk jävssituation. Voteringen finns här och jag klipper in Sophias bild:

Jävssituationen
Jävssituationen